הנציבות האירופית נתקלטת בקשיים להגיע להסדר עם רוב מידינות אירופה בנושא תעודת מתחסן/הדרכון הירוק למתחסנים נגד הקורונה שיכולה להביא לפתיחת התיירות באירופה.
אבל יש עוד תקווה שהכל ישתנה לקראת הקיץ.
כידוע לא כל מדינה באיחוד האירופי מאפשרת כניסת תיירים ממדינה אחת לאחרת באיחוד עצמו, ישנם הגבלות מאוד נוקשות.
איחוד אירופי תעודת מתחסן – לא כולם מסכימים
כידוע בחודש האחרון נחתם הסכם בין יוון וישראל המאפשר למטיילים מחוסנים שתי המדינות להיכנס זה לשטח של זו ללא דרישות נוספות כמו בדיקות או בידוד.
לאן ישראלים יכולים לטוס עם הדרכון הירוק?
אולם ההחלטה גרמה למחלוקות באיחוד האירופי, שכן לטענת רשויות האיחוד האירופי, יוון צריכה להיות מודעת לכך שהיא חלק מאזור שנגן, כל אדם שנכנס ליוון מסוגל לנוע בחופשיות בכל האזור חסר הגבולות.
גורם באיחוד האירופי אמר "לא נוכל לקבל תיירים ישראלים ובריטים הטבות בעוד שאזרחי אזור שנגן אינם נכללים", למרות העובדה שכרגע נסיעות למדינות שאינן באיחוד האירופי אסורות בעיקר."
ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס היה בין הראשונים באיחוד שקראו לממשלות האיחוד האירופי להשיק את הדרכון המתחסן.
הוא אף הפנה מכתב לנשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין, ובו קרא לאיחוד האירופי לתמוך בתוכנית.
מנהיגי 27 המדינות של האיחוד האירופי נפגשו ברשת ביום חמישי (25 בפברואר) כדי לדון בהצעתה של יוון להשיק תעודה כזו. עם זאת, הם לא הגיעו להסכמה טוטאלית.
לכל מדינה יש את דעתה ועדיין יש התפרצויות של הוירוס בכל אירופה.
מי תמך ברעיון תעודת מתחסן?
המדינות שתמכו בהצעתה של יוון: דנמרק, צ'כיה קפריסין, יוון, איסלנד, אסטוניה, איטליה, הונגריה, פורטוגל, סלובקיה, ספרד, פולין ושבדיה, כולל איגוד התחבורה האווירית הבינלאומי (IATA).
מי התנגד לרעיון תעודת מתחסן?
עם זאת, גרמניה, צרפת ורומניה אינן רואות בתוכנית כאפקטיבית. על פי מדינות אלה, לאירופה אין אפשרות לקבל תעודה למטרות נסיעה עד שלכל אזרחי האיחוד האירופי תהיה גישה שווה לחיסונים.
ועד ארגון הבריאות העולמי התנגד בעבר לרעיון תעודות החיסון, שכן לטענתה, לא ידוע האם החיסון אפקטיבי נגד הפצת הוירוס.
לא מאבדים אופטימיות! איחוד אירופי תעודת מתחסן בסופו של דבר יצא לפועל.